| عضو/ة في المطبخ | |
|
+14القمر ريماس malaak ♥♥Łơłσ Ļoνę♥ ♥ omnya ღ خ ـزآمى الروح ღ nassou l'algérienne لمسه حنان سندس الفردوس نسمه حب اميره بطبعي Жҩж ёмоо Жҩж amirat9oloub Mi$$ liZaa ~rama~ 18 مشترك |
|
كاتب الموضوع | رسالة |
---|
~rama~ :: عضو جديد ::
الـجنـــس : المُسَــاهَمَـــاتْ : 4043 العُــمـــْـــــر : 31 العَمَــــــــــلْ : دراااسة التـسْجِيلْ : 07/04/2010 النـِقَـــــــــاط : 4556 التَقْيِــيــــــم : 19
| موضوع: عضو/ة في المطبخ الإثنين يوليو 04, 2011 4:47 pm | |
| الموضوع موجود في معظم المنتديات وحبيت انها تكون في
منتدنا ^-^ ...والدي سنخرج منه الابداع ...!!!
ونتعرف عنكم اكتر واكتر
ونورطكم اكتر واكتر
لدالك اريد واتمنى منكم الحمااس والهمة العالية
للي
المطبخ موضوع عام
وممكن يشترك فيهاا
الادارة ,المشرفين ,المراقبين , اعضاء .....الخ
قوانين الموضوع كاتالي
**1** ان نختار عضو معين ونطلب منه دخول للمطبخ وعمل اي طبخة تخطر بباله حتى لو كوب عصير
**2** نمهله فرصة يومين فقط ابتداء من ترشيحه الانهاء الطبخة .
**3** شرط كتابة المقادير والطريقة
**4** ونطلب من الادارة تختار احسن واحده ونلقب عليه شيف المنتدى
ودلوقتي نورط مراقبه
امممممممممممممممم
اميرة القلوب "دلولة "
يلا مستنين يا عضاء تقولولها الاكلة
اصلي جعت هع هع هع
عدل سابقا من قبل ~rama~ في الثلاثاء يوليو 05, 2011 5:04 pm عدل 1 مرات | |
|
| |
Mi$$ liZaa :: عضو جديد ::
الـجنـــس : المُسَــاهَمَـــاتْ : 7022 العُــمـــْـــــر : 26 العَمَــــــــــلْ : Study التـسْجِيلْ : 16/07/2010 النـِقَـــــــــاط : 8410 التَقْيِــيــــــم : 39
| موضوع: رد: عضو/ة في المطبخ الثلاثاء يوليو 05, 2011 12:48 pm | |
| لعبة حلوة كتير ومستنين ابداعات دلول في المطيخ هههههههههه وانا كمان جوعانة
| |
|
| |
amirat9oloub :: عضو جديد ::
الـجنـــس : المُسَــاهَمَـــاتْ : 19023 العُــمـــْـــــر : 34 العَمَــــــــــلْ : لايوجد التـسْجِيلْ : 13/04/2010 النـِقَـــــــــاط : 22449 التَقْيِــيــــــم : 604
| موضوع: رد: عضو/ة في المطبخ الثلاثاء يوليو 05, 2011 5:01 pm | |
| شكرااا حبيبتي ع الموضوع ع فكره بحب اطبخ بس مو كل يوم يعني شطوره ست بيت هههههههههههههه يلا ع المطبخ
المقادير :
اي عجينة بيتزا عاديه (العجينه الي تعتمدينها دآيما)
الحشوه: - صدور دجاج مفتفته -زيتون اخضر - شطه شويه - جبن شيدر مبشور - جبن موزوريلا مبشور -بصل -بقدونس مفروم شوي -ثوم - صلصة طماطم -طماطم مقطعه ع النآر حطي البصل وبعدين الدجاج و باقي المقادير .. حطي صلصة الطمام ششوي مو وايد واخلطيها ب شوي ماي .. اهم شي ما تكون سائله ! خليها ششوي لدرجة انها بس تعطي نكهه ولون لحشوتج .. حطي ماجي او اي بهارات تعجبك
طبع ـآ لا تحطين الجبن الا لما تخلص حشوتك عشان تكون حاره وتذووب الجبن بعد ما تخمر عجينتك خذي قطعه وافرديها وقطعيها دوائر بعدين احشي كل دائره وسكريهاا
اخر خطووه .. حطيهم في بيض وبقسماط و اقليهم
ممكن تسوين اي تغميسه جمبها
بالعافيه ع قلوبكم .. وهذي الصورهـ
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
| |
|
| |
~rama~ :: عضو جديد ::
الـجنـــس : المُسَــاهَمَـــاتْ : 4043 العُــمـــْـــــر : 31 العَمَــــــــــلْ : دراااسة التـسْجِيلْ : 07/04/2010 النـِقَـــــــــاط : 4556 التَقْيِــيــــــم : 19
| موضوع: رد: عضو/ة في المطبخ الثلاثاء يوليو 05, 2011 5:06 pm | |
| يؤيؤيؤ يت بيت ست بيت براافوو عليكي ودلوقتي امممممممممم قلبي قلب دلع مستانيكي حبوبتي | |
|
| |
Жҩж ёмоо Жҩж :: عضو جديد ::
الـجنـــس : المُسَــاهَمَـــاتْ : 10134 العُــمـــْـــــر : 28 العَمَــــــــــلْ : طالبه التـسْجِيلْ : 09/07/2010 النـِقَـــــــــاط : 10578 التَقْيِــيــــــم : 43
| موضوع: رد: عضو/ة في المطبخ الثلاثاء يوليو 05, 2011 5:31 pm | |
| طبعا انا مش اعرف شكل المطبخ ايههههههههههههههههههههههههههه بقولكم عـــ حاجه انا اكلتها وكانت جامده موووووت هَذَـآ تشِيِزْ كِيِكْ أوْرِيُوُ خَطِيِرْ وَقَسَمْ سَوْهْـ مَآرَاحْ تِنْدَمُوُنْ ..
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
المقادير:
كرتون أوريو 6حبات مطحونه للقاعده او اكثر حسب رغبتك | |
|
| |
~rama~ :: عضو جديد ::
الـجنـــس : المُسَــاهَمَـــاتْ : 4043 العُــمـــْـــــر : 31 العَمَــــــــــلْ : دراااسة التـسْجِيلْ : 07/04/2010 النـِقَـــــــــاط : 4556 التَقْيِــيــــــم : 19
| موضوع: رد: عضو/ة في المطبخ الأربعاء يوليو 06, 2011 6:51 am | |
| واااو حلو كتيير سعدت بمرورك حياتي ودلوقتي نستضيف اممممممم mi$$ lizaa مستنين ابداعتك الحلوة .. | |
|
| |
Mi$$ liZaa :: عضو جديد ::
الـجنـــس : المُسَــاهَمَـــاتْ : 7022 العُــمـــْـــــر : 26 العَمَــــــــــلْ : Study التـسْجِيلْ : 16/07/2010 النـِقَـــــــــاط : 8410 التَقْيِــيــــــم : 39
| موضوع: رد: عضو/ة في المطبخ الأربعاء يوليو 06, 2011 7:34 am | |
|
[size=21]انا عملت اليز كيك لزييييز كتييييييير وسهل وطعمه شهي كتيييير اتمنى الكل يجربها وما رح تندمو
المقادير : 6 باكيتات بسكويت ( اولكر ) او اي نوع بسكويت سادة كاسة كبيرة جوز الهند 2\1 كوب زيت قلي كاسة كبيرة سكر مطحون 3 ملاعق كبيرة بودرة الكاكاو 3 ملاعق كبيرة حليب بودرة 3\1 كوب ماء 2\1 كوب لوز مبشور ملعقة صغيرة فانيليا للتزين : جوز الهند الطريقة : 1- في جاط نضع السكر والكاكاو والحليب والماء والفانيليا وزيت القلي واللوز ونحركهم جيدا لحتى يذبو جيدا 2- ثم جوز الهند ونكسر البسكويت حجم وسط ونضعه فوق الخليط ونخلطهم جديدا لحتى يتجانسو ونقدر نعمل بشكل دائري 3- ثم نحضر صحن ونضع في جوز الهند ونتركه جانبا 4- نأخذ قطعه من الخليط ونعمله بشكل دائري ثم نضعه في جوز الهند للتغطى كليا بجوز الهند ونضعها في جاط التقديم واعمل كل الكممية بنفس الطريقة ثم اضعه في الفريزة لمدة 3 ساعات او يمكنك عمله والاحتفاظ به بالفريزر لاي وقت تريديه 5- وقبل التقديم بنص ساعه اخرجها من الفريزر واقدمها اتمنى ان تنال اعجابكم يسلموو اريج حياتي عالاستضافة الحلوة [/size] | |
|
| |
~rama~ :: عضو جديد ::
الـجنـــس : المُسَــاهَمَـــاتْ : 4043 العُــمـــْـــــر : 31 العَمَــــــــــلْ : دراااسة التـسْجِيلْ : 07/04/2010 النـِقَـــــــــاط : 4556 التَقْيِــيــــــم : 19
| موضوع: رد: عضو/ة في المطبخ الأربعاء يوليو 06, 2011 8:16 am | |
| يعطيك الف العافية حياتي سعدت بمرورك العطر ودلوقتي نستقبل العضوة المحبوبة من الجميع اميره بطبعي | |
|
| |
اميره بطبعي مشرفه
الـجنـــس : المُسَــاهَمَـــاتْ : 3942 العُــمـــْـــــر : 34 العَمَــــــــــلْ : طالبه التـسْجِيلْ : 10/04/2010 النـِقَـــــــــاط : 4571 التَقْيِــيــــــم : 18
| موضوع: رد: عضو/ة في المطبخ الأربعاء يوليو 06, 2011 8:26 am | |
| <blockquote class="postcontent restore"> طريقة عمل الجمبرى بالخلطة السحرية
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
المقادير :
كيلو جمبري وسط كبير لو عايزة جامبو مافيش مانع يعني
بصلة كبيرة مقطعة معكبات صغيييرة
طماطم كبيرة مقطعة مكعبات صغييييرة
فلفل رومي كبيرة مقطعة مكعبات صغيييرة
ملعقة صغيرة ثوم مهروس
ملح
فلفل
نصف ملعقة صغيرة كمون
اقل من نصف ملعقة صغيرة زعتر
اقل من ربع كوب خل
عصير ليمونة
شوية زيت
الطريقة:
انا هقولكم بالمرة علي طريقة تنضيف الجمبري علشان كنت بضًيًع نصف الجمبرياية في التنضيف
المفروض انت بتقولي للراجل ينظفلك ضهر الجمبري
طيب لو ما نظفهوش
زي الشاطرة كده تجيي الجمبري من ظهره و بمقص صغير تقصي القشر من الراس للذيل
(ماتقصيش الذيل طبعا)
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
و تشرطي شرطة بالسكين بالراحة في مكان االعمود الفقري بتاع الجمبري في لحم الجمبري نفسه
(طبعا هو مالوش عمود فقري بس انا بحاول اوضحلك الصورة)
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
هتلاقي زي عرق كده هو ده امعاء الجمبري
شيلية طبعا
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] عايزة افكركم اني ماشلتش الراس (علشان الست اللي في الصور شالتها)
هتلاقي في راس الجمبري مادة كده لونها اصفر او برتقالي
اوووعي تشيليها
بيقولوا عليها البطروخ بتاع الجمبري و هي اللي فيها الفايدة كلها
بس كده خلاص
و تنقعي الجمبري في ماية فيها دقيق و ملح و ليمون
(بس كتري الليمون)
و تسيبيه شوي علشان الزفارة (10 دقائق مثلا)
انا كده ماقشرتش الجمبري
الصينية ديه بتكون احلي كده
طبعا ممكن تستخدمي المقشر مافيش مشكلة
نحط كل الحاجات الحلوة اللي عملناها في المقادير ديه مع الجمبري في صينية او طاسة كبيرة و نقلب كويس
و نحطها علي البوتاجاز من فوق
(مش محتاج فرن لانه مش بيخد وقت)
و تغطيها و كل فترة تقلبي
هينزل مايته كلها و بعدين يشربها و كده خلاص نكون خلصنا
التسوية مابتكملش ربع ساعة
ممكن طبعا يتاكل كده من الصينية
يمكن عمل رز ابيض بجانبه
و احط منه علي الرز و شوية صوص و الرز يكون طعمه تححححفة
ممكن من غير رز خااالص و جنبه سلطات و خلاص
و بالهنا و الشفا
ملحوظة صغننة علي جنب ممكن لو عايزاه مشوي يبقي الخلطة ديه ممكن نستخدمها كتتبيلة تسيبيه فيها نصف ساعة مثلا و بعدين تشوحيه في طاسة علي النار
وبالهنا والشفا
ويااااااااااا رب تكون الوصفه عجبتكم
</blockquote> | |
|
| |
اميره بطبعي مشرفه
الـجنـــس : المُسَــاهَمَـــاتْ : 3942 العُــمـــْـــــر : 34 العَمَــــــــــلْ : طالبه التـسْجِيلْ : 10/04/2010 النـِقَـــــــــاط : 4571 التَقْيِــيــــــم : 18
| موضوع: رد: عضو/ة في المطبخ الأربعاء يوليو 06, 2011 8:28 am | |
| واحب اشكر اختر رما على الاستضافه فى مطبخ المنتدى واقولها اول واخر مره تسضفينى فى المطبخ ههههههههههههههه | |
|
| |
~rama~ :: عضو جديد ::
الـجنـــس : المُسَــاهَمَـــاتْ : 4043 العُــمـــْـــــر : 31 العَمَــــــــــلْ : دراااسة التـسْجِيلْ : 07/04/2010 النـِقَـــــــــاط : 4556 التَقْيِــيــــــم : 19
| موضوع: رد: عضو/ة في المطبخ الأربعاء يوليو 06, 2011 8:34 am | |
| ماشي ماشي ياختي ملك وبشكرك على مشاركتك الي بتهبل ودلوقتي نستضيف العضوة نسمة حب | |
|
| |
نسمه حب مشرفه
الـجنـــس : المُسَــاهَمَـــاتْ : 4516 العُــمـــْـــــر : 32 العَمَــــــــــلْ : طالبة التـسْجِيلْ : 21/08/2010 النـِقَـــــــــاط : 4948 التَقْيِــيــــــم : 45
| موضوع: رد: عضو/ة في المطبخ الأربعاء يوليو 06, 2011 8:45 am | |
| لفائف القرفة بالتمر! لصلصة الكراميل: 1/4 كوب زبدة. 1/2 كوب سكر بني. 1/2 كوب شراب الذرة (أو قطر). 1/2 1 كوب مكسرات، مجروشة للعجين. 1/2 كوب زبدة. 1/2 كوب حليب. 1 كوب ماء. 1/4 5 كوب دقيق. 1/2 كوب دقيق كامل. 1/2 كوب سكر. 1/2 1 ملعقة كبيرة خميرة فورية. 1/2 1 ملعقة صغيرة ملح. 2 بيض.
للحشو: 1/4 كوب زبدة سائلة. 1 كوب سكر بني. 1 ملعقة كبيرة قرفة مطحونة. 1 كوب تمر مفروم
للفوندان: 1 ملعقة كبيرة ماء. 1 كوب سكر بودرة (منخول). 1 ملعقة كبيرة عسل نحل.
الطريقة: صلصة الكراميل: - تُسخن الزبدة والسكر وشراب الذرة في إناء على نار هادئة، حتى يذوب السكر. - يُصب الخليط في صينية فرن مرتفعة الجوانب (13 x 9 بوصة)، يُساوى السطح ويُوزع فوقه المكسرات بالتساوي، ويُترك جانباً.
للعجين: - تُسخن الزبدة والحليب والماء، في إناء على نار متوسطة، حتى تسيل الزبدة. - تُخلط باقي مكونات العجين، في العجان الكهربائي على سرعة متوسطة حتى تتداخل المكونات. - يُضاف خليط الزبدة تدريجياً، مع الاستمرار في العجن على نفس السرعة حتى يتجانس الخليط ويُصبح عجين أملس. - يُوضع العجين في وعاء عميق مدهون بقليل من الزيت ويُغطى ويُترك ليختمر لمدة 45 دقيقة أو حتى يتضاعف حجمه. - تُخلط مكونات الحشو جيداً (ما عدا الزبدة) في وعاء عميق وتُقلب جيداً حتى نُحصل على خليط متجانس. - يُفرد العجين بواسطة نشابة على سطح ناعم أملس مرشوش بقليل من الدقيق على هيئة مستطيل بسُمك 2/1 سنتيمتر. - يُدهن بالزبدة، ثم يُفرد خليط الحشو على كل العجين، ويُلف العجين على هيئة اسطوانة، ثم تُقطع إلى حلقات سميكة (سُمكها حوالي 5 سنتيمتر). - تُرص لفائف القرفة (بحيث يكون الجزء الملفوف لأعلى) في صينية الفرن المُعدة، مع ترك مسافة بين الواحدة والأخرى. - تُغطى الصينية وتُترك لمدة 45 دقيقة أخرى لتختمر أو حتى يتضاعف حجمها. - يُسخن الفرن على حرارة 180 درجة مئوية. - تُخبز لفائف القرفة في الفرن لمدة 30 دقيقة أو حتى تمام النضج.
للفوندان: - يُخلط الماء مع السكر والعسل في وعاء بواسطة ملعقة حتى تتجانس المكونات ونحصل على خليط غليظ نوعاً ما. - تُزين لفائف القرفة بالفوندان، وتُقدم دافئة
كتير زاكية والله ميرسي عالموضوع والله يخليك علشان خايفة عالرجالة من الستات حاكم ولا وحدة بتهتم بالاكل لبس طشة وجوال ونت وبس ههههههههههههههههه دموضوع كتير حلو | |
|
| |
~rama~ :: عضو جديد ::
الـجنـــس : المُسَــاهَمَـــاتْ : 4043 العُــمـــْـــــر : 31 العَمَــــــــــلْ : دراااسة التـسْجِيلْ : 07/04/2010 النـِقَـــــــــاط : 4556 التَقْيِــيــــــم : 19
| موضوع: رد: عضو/ة في المطبخ الأربعاء يوليو 06, 2011 8:58 am | |
| منوره قلبي هبووش ودلوقتي نستضيف العضوة الحبوبه لمسه حنان | |
|
| |
~rama~ :: عضو جديد ::
الـجنـــس : المُسَــاهَمَـــاتْ : 4043 العُــمـــْـــــر : 31 العَمَــــــــــلْ : دراااسة التـسْجِيلْ : 07/04/2010 النـِقَـــــــــاط : 4556 التَقْيِــيــــــم : 19
| موضوع: رد: عضو/ة في المطبخ الأربعاء يوليو 06, 2011 9:46 am | |
| | |
|
| |
سندس الفردوس :: عضو جديد ::
الـجنـــس : المُسَــاهَمَـــاتْ : 312 العُــمـــْـــــر : 28 العَمَــــــــــلْ : طالبة التـسْجِيلْ : 22/03/2010 النـِقَـــــــــاط : 461 التَقْيِــيــــــم : 13
| موضوع: رد: عضو/ة في المطبخ الأربعاء يوليو 06, 2011 10:06 am | |
| | |
|
| |
لمسه حنان :: عضو جديد ::
الـجنـــس : المُسَــاهَمَـــاتْ : 1990 العُــمـــْـــــر : 29 العَمَــــــــــلْ : طالبه التـسْجِيلْ : 12/11/2010 النـِقَـــــــــاط : 3266 التَقْيِــيــــــم : 28
| موضوع: رد: عضو/ة في المطبخ الأربعاء يوليو 06, 2011 11:47 am | |
| [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] المقادير:
2 علبة قشطه 1 علبة جبنة الفيلاديلفيا الحجم العائلي 1 كيس دريم وب 1 كيس جلي الأناناس مذاب في ماء ساخن علبة كبيرة من بسكوت الدايجستف و زبدة حسب الطلب للبسكويتللتزيين:علبة من التوت أو الفراولة الجاهزة المتوفرة في محلات البقالة الكبيرة يفضل استخدام الصينية ذات الأطراف المتحركة لسهولة التقطيع.ملاحظة: لنتيجة أفضل يفضل إعداد الطبق و وضعة في الثلاجة قبل المناسبة بيوم الطريقة: يكسر البسكويت جيدا و يضاف الية الزبدة المذابة, يصف هذا المزيج في الصينية و يضغط علية جيدا ثم يوضع في الثلاجة تضاف المقادير الباقية في إناء و تضرب جيدا, ثم يضاف على البسكويت. ترجع الصينية في الثلاجة و عند التقديم يضاف التوت أو الفراولة الجاهز .بجد جربتها وطلعت مرا خطيرررهيسسسسلمووو ع الطرح الاكثررر من رآآآآآئع | |
|
| |
~rama~ :: عضو جديد ::
الـجنـــس : المُسَــاهَمَـــاتْ : 4043 العُــمـــْـــــر : 31 العَمَــــــــــلْ : دراااسة التـسْجِيلْ : 07/04/2010 النـِقَـــــــــاط : 4556 التَقْيِــيــــــم : 19
| موضوع: رد: عضو/ة في المطبخ الأربعاء يوليو 06, 2011 3:49 pm | |
| انا لي بشكرك على المشاركة الحلوة
ودلوقتي نستضيف العضوة
ناااسوووو
مستانينيك ياعسل | |
|
| |
nassou l'algérienne :: عضو جديد ::
الـجنـــس : المُسَــاهَمَـــاتْ : 2830 العُــمـــْـــــر : 33 العَمَــــــــــلْ : الدراااااااسة التـسْجِيلْ : 25/03/2010 النـِقَـــــــــاط : 3612 التَقْيِــيــــــم : 29
| موضوع: رد: عضو/ة في المطبخ الجمعة يوليو 08, 2011 7:24 am | |
| يسلمو قلبي رموشتي لاستضافتك لالي بس انا اليوم رح اعمللكم طبق تقليدي جزائري او كمان مغربي و تونسي بس انا رح اعملو على الطريقة الجزائريةهذا الطبق المشهور في كل المغرب العربي له عدة طرق للتحضير فممكن ان نعمل معه السمك او الدجاح او لحم العجل او بدون لحم و ياكل بالبن المهم اظن ان معظم اخواتي يُرِدن التعرف على طريقة عمل الكسكس او ((الطعام )) بالجزائرية........................ياريت انكم تجربوه ويعجبكم طعمه [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] المقادير للمرق :
*1 كلغ من اللحم غنم او دجاج أو الااثنين مع بعض *رطل من الكوسة او القرعة الخضراء مقطعة كل واحدة على اربعة طوليا *حبات من البطاطا من الجزر *3 بصلات * الحُمُص * فلفل اسود *ملح * راس الحانوت و هو مجموعة من التوابل مثل (( مسمار مدقوق او قرنفل + زنجبيل مدقوق+ جوزة الطيب . * زيت و ماء
مقادير الكسكس:* الكسكس الذي يُحضر عادة في البيت ويمكن شراءه * الماء لتبليله * الزبدة السمن لدهنه و الملح كما نحتاج لقدر خاص لتفويره
طريقة التحضيرلتحضير المرق يجب ان نفرم البصل فرماً ناعماً و نضيف له كل المقادير من قرفة و ملح وفلفل اسود و راس الحانوت وبعد ذلك نضع فيه اللحم و نتركه يتشرب المزيج و بعد ذلك نقوم بتقلية اللحم و البصل حتى يذبل البصل و بعد ذلك نضيف له الماء الساخن و الحمص و نترك المرق فوق النار بينما نمر للكسكس .....................
الكسكس عادة ما يكون جافاً فيحتاج ان نبلله و ذلك بوضع قليل من الزيت و نفرك حبات الكسكس و بعد ذلك نرش عليه الماء بتأني حتى يتبلل و من تم نتركه حتى يتشرب الماء حيث لا يأخذ مدة طويلة اي مجرد 30 ثانية و يجف الماء بعد هذا نكون قد وضعنا الماء في القدر الخاص لتفوير الكسكس و ماإن يغلي نضع الكسكس في الكسكاس اي الجزء العلوي من القدر الذي يحتوي على ثقوب تسرب البخار للكسكس [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]المرق في الجزء الاسفل و الكسكس يفور في الجزء الاعلى من القدر
و بعد ان يتفور المرة الأولى نضعه و هو ساخن في إناء و نضع معه الملح حسب الذوق و نبلل مرة ثانية بالماء و نخلطه و بعد هذا نتركه يتشرب الماء للمرة الثانية و للمرة الثانية نضعه ليفور و نلاحظ ان حجمه تضاعف و مإن يفور ننزله في إناء و ندهنه بالسمن او الزبدة حسب الذوق و نتركه جانبا بينما يكون اللحم قد نضج نضيف الكوسة و الخضر الأخرى و نتركها مرة ثانية لتنضج و هدا لا يأخد وقتا طويلاً اخيرا يكون المرق قد جهز و الكسكس مدهون يمكنكم الآن ان تُسقوا الكسكس بالمرق و هده أنواع تزيين الطبق ....[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]شكرا رموشتي لاستضافني او انشاء الله يعجبكم الطبق المغاربي | |
|
| |
~rama~ :: عضو جديد ::
الـجنـــس : المُسَــاهَمَـــاتْ : 4043 العُــمـــْـــــر : 31 العَمَــــــــــلْ : دراااسة التـسْجِيلْ : 07/04/2010 النـِقَـــــــــاط : 4556 التَقْيِــيــــــم : 19
| موضوع: رد: عضو/ة في المطبخ الجمعة يوليو 08, 2011 9:04 am | |
| بتعرفي مهبولتي اليوم اكلته هههههه يسلمؤؤ على المرور الغامض ودي لكي .. ودلوقتي نستضيف العضو/ة الاء مستنياكي حبيبتي | |
|
| |
nassou l'algérienne :: عضو جديد ::
الـجنـــس : المُسَــاهَمَـــاتْ : 2830 العُــمـــْـــــر : 33 العَمَــــــــــلْ : الدراااااااسة التـسْجِيلْ : 25/03/2010 النـِقَـــــــــاط : 3612 التَقْيِــيــــــم : 29
| |
| |
~rama~ :: عضو جديد ::
الـجنـــس : المُسَــاهَمَـــاتْ : 4043 العُــمـــْـــــر : 31 العَمَــــــــــلْ : دراااسة التـسْجِيلْ : 07/04/2010 النـِقَـــــــــاط : 4556 التَقْيِــيــــــم : 19
| موضوع: رد: عضو/ة في المطبخ الجمعة يوليو 08, 2011 9:59 am | |
| اهااا ناسووو خير نشءالله و الاء حبوبتي مستنياكي قلبؤؤؤ | |
|
| |
ღ خ ـزآمى الروح ღ :: عضو جديد ::
الـجنـــس : المُسَــاهَمَـــاتْ : 7097 العُــمـــْـــــر : 29 العَمَــــــــــلْ : طالبة التـسْجِيلْ : 30/09/2010 النـِقَـــــــــاط : 8561 التَقْيِــيــــــم : 54
| موضوع: رد: عضو/ة في المطبخ الجمعة يوليو 08, 2011 10:11 am | |
|
- 3 ملاعق طعام من الزيت النباتي
- 3 حبات متوسطة الحجم أو 450 غ من البصل٬ مفرومة فرماً ناعماً
- 500 غ من لحم الغنم المفروم
- ¼ كوب أو 50 غ من الزبيب
- ½ 1 ملعقة صغيرة من القرفة المطحونة
- 1 ملعقة صغيرة من البهارات المشكلة
- ½ ملعقة صغيرة من الفلفل الأسود المطحون
- 4 حبات من الهال الأخضر
- 1 من وَرق الغار
- 4 أكواب أو 800 غ من الارز الأبيض ذو الحبة الطويلة٬ المغسول والمصفى
- 4 مكعبات من مرقة الدجاج ماجي
- 5 أكواب أو 1250 مل من الماء
- 2 أكواب من المكسّرات المُشكّلة المقلية٬ للتزيين
طريقة التحضير
يُسخّن الزيت في مقلاة، ويُقلى البصل لمدّة تتراوح بين 5 و 8 دقائق حتّى يصبح لونه بنياً ذهبياً. يُضاف لحم الغنم، الزبيب، القرفة، البهارات، الفلفل، الهال وورق الغار. يُطهى المزيج حتّى يصبح لون اللحم بنياً ذهبياً. يُضاف الأرز، ويُمزج جيداً مع اللحم والتوابل، ثم تُضاف مكعّبات مرقة الدجاج ماجي مع الماء، وتُمزج المكوّنات بشكل جيد، ثم يغلى المزيج، يُغطى ويُترك على نار منخفضة لمدّة تتراوح بين 20 و25 دقيقة أو حتّى ينضج الأرز. يُقدّم الارزعلى الطبق ويُزيّن بالمكسّرات المقليّة
- مرسي حبيبتي ع الاستضافه الرائعه
- دمتي ودام ابداعك لنا
- تحيتي
| |
|
| |
~rama~ :: عضو جديد ::
الـجنـــس : المُسَــاهَمَـــاتْ : 4043 العُــمـــْـــــر : 31 العَمَــــــــــلْ : دراااسة التـسْجِيلْ : 07/04/2010 النـِقَـــــــــاط : 4556 التَقْيِــيــــــم : 19
| موضوع: رد: عضو/ة في المطبخ الجمعة يوليو 08, 2011 10:51 am | |
| سعدت بمرورك حبيبتي الاء
ولحين نستضيف العضوة
omnya
مستانينك حياتي | |
|
| |
~rama~ :: عضو جديد ::
الـجنـــس : المُسَــاهَمَـــاتْ : 4043 العُــمـــْـــــر : 31 العَمَــــــــــلْ : دراااسة التـسْجِيلْ : 07/04/2010 النـِقَـــــــــاط : 4556 التَقْيِــيــــــم : 19
| موضوع: رد: عضو/ة في المطبخ الجمعة يوليو 08, 2011 3:37 pm | |
| | |
|
| |
omnya عضوه مميزه
الـجنـــس : المُسَــاهَمَـــاتْ : 1984 التـسْجِيلْ : 06/01/2011 النـِقَـــــــــاط : 2447 التَقْيِــيــــــم : 20
| موضوع: رد: عضو/ة في المطبخ السبت يوليو 09, 2011 3:25 pm | |
| والنهاردة طبق اليوم معى وهى كيك بزبادى المقادير 3كوب دقيق 3بيضات -1كوب سكر نصف كوب سمن - 2كوب زبادى ملعقة بيكنج بودرو - فانيليا الطريقة: نضرب الزبادى +السمن+ السكر+البيض+الفانيليا فى الخلاط لمدة 10 دقائق نضع الدقيق فى طبق ثم يضاف الخليط السابق تدريجيا مع التقليب المستمر فى اتجاه واحد و تصب فى صينية تيفال و تزج بفرن حار سبق تحميته لمدة نصف ساعة بالهنا والشفااااااااا عليكم جميعااااااااااااااااااا شكرا رماااااااااااااااااااااااا ياااااااقمر على الاستضافة الحلوة دى معلش اتاخرت بس لسة شايفة حاااااالا شكرااااااااااااااااااااااااااااااا ياقمر | |
|
| |
| عضو/ة في المطبخ | |
|