اذا كنت عضواً في المنتدى تفضل بالدخول ، اذا كنت زائراً اضغط على زر التسجيل لتنضم الى عائلة منتدى ستار اكاديمى 10 الرسمى
اذا كنت عضواً في المنتدى تفضل بالدخول ، اذا كنت زائراً اضغط على زر التسجيل لتنضم الى عائلة منتدى ستار اكاديمى 10 الرسمى
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.



 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 عضو/ة في المطبخ

اذهب الى الأسفل 
+14
القمر ريماس
malaak
♥♥Łơłσ Ļoνę♥ ♥
omnya
ღ خ ـزآمى الروح ღ
nassou l'algérienne
لمسه حنان
سندس الفردوس
نسمه حب
اميره بطبعي
Жҩж ёмоо Жҩж
amirat9oloub
Mi$$ liZaa
~rama~
18 مشترك
انتقل الى الصفحة : 1, 2  الصفحة التالية
كاتب الموضوعرسالة
~rama~
:: عضو جديد ::
:: عضو جديد ::
~rama~


الـجنـــس : انثى
المُسَــاهَمَـــاتْ : 4043
العُــمـــْـــــر : 31
العَمَــــــــــلْ : دراااسة
التـسْجِيلْ : 07/04/2010
النـِقَـــــــــاط : 4556
التَقْيِــيــــــم : 19

عضو/ة في المطبخ Empty
مُساهمةموضوع: عضو/ة في المطبخ   عضو/ة في المطبخ Icon_minitimeالإثنين يوليو 04, 2011 4:47 pm

الموضوع موجود في معظم المنتديات وحبيت انها تكون في


منتدنا ^-^ ...والدي سنخرج منه الابداع ...!!!



ونتعرف عنكم اكتر واكتر




ونورطكم اكتر واكتر



لدالك اريد واتمنى منكم الحمااس والهمة العالية












للي



















المطبخ موضوع عام






وممكن يشترك فيهاا













الادارة ,المشرفين ,المراقبين , اعضاء .....الخ








قوانين الموضوع كاتالي







**1** ان نختار عضو معين ونطلب منه دخول للمطبخ وعمل اي طبخة تخطر بباله حتى لو كوب عصير




**2** نمهله فرصة يومين فقط ابتداء من ترشيحه الانهاء الطبخة .



**3** شرط كتابة المقادير والطريقة



**4** ونطلب من الادارة تختار احسن واحده ونلقب عليه شيف المنتدى




ودلوقتي نورط مراقبه



امممممممممممممممم













اميرة القلوب "دلولة "





يلا مستنين يا عضاء تقولولها الاكلة



اصلي جعت هع هع هع


عدل سابقا من قبل ~rama~ في الثلاثاء يوليو 05, 2011 5:04 pm عدل 1 مرات
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
Mi$$ liZaa
:: عضو جديد ::
:: عضو جديد ::
Mi$$ liZaa


الـجنـــس : انثى
المُسَــاهَمَـــاتْ : 7022
العُــمـــْـــــر : 26
العَمَــــــــــلْ : Study
التـسْجِيلْ : 16/07/2010
النـِقَـــــــــاط : 8410
التَقْيِــيــــــم : 39

عضو/ة في المطبخ Empty
مُساهمةموضوع: رد: عضو/ة في المطبخ   عضو/ة في المطبخ Icon_minitimeالثلاثاء يوليو 05, 2011 12:48 pm

لعبة حلوة كتير
ومستنين ابداعات دلول في المطيخ
هههههههههه
وانا كمان جوعانة
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
amirat9oloub
:: عضو جديد ::
:: عضو جديد ::
amirat9oloub


الـجنـــس : انثى
المُسَــاهَمَـــاتْ : 19023
العُــمـــْـــــر : 34
العَمَــــــــــلْ : لايوجد
التـسْجِيلْ : 13/04/2010
النـِقَـــــــــاط : 22449
التَقْيِــيــــــم : 604

عضو/ة في المطبخ Empty
مُساهمةموضوع: رد: عضو/ة في المطبخ   عضو/ة في المطبخ Icon_minitimeالثلاثاء يوليو 05, 2011 5:01 pm

شكرااا حبيبتي ع الموضوع
ع فكره بحب اطبخ بس مو كل يوم
يعني شطوره ست بيت هههههههههههههه
يلا ع المطبخ



المقادير :

اي عجينة بيتزا عاديه (العجينه الي تعتمدينها دآيما)

الحشوه:
- صدور دجاج مفتفته
-زيتون اخضر
- شطه شويه
- جبن شيدر مبشور
- جبن موزوريلا مبشور
-بصل
-بقدونس مفروم شوي
-ثوم
- صلصة طماطم
-طماطم مقطعه
ع النآر
حطي
البصل وبعدين الدجاج و باقي المقادير .. حطي صلصة الطمام ششوي مو وايد
واخلطيها ب شوي ماي .. اهم شي ما تكون سائله ! خليها ششوي لدرجة
انها بس تعطي نكهه ولون لحشوتج .. حطي ماجي او اي بهارات تعجبك

طبع ـآ لا تحطين الجبن الا لما تخلص حشوتك عشان تكون حاره وتذووب الجبن
بعد ما تخمر عجينتك خذي قطعه وافرديها وقطعيها دوائر بعدين احشي كل دائره وسكريهاا


اخر خطووه .. حطيهم في بيض وبقسماط و اقليهم

ممكن تسوين اي تغميسه جمبها

بالعافيه ع قلوبكم .. وهذي الصورهـ

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
~rama~
:: عضو جديد ::
:: عضو جديد ::
~rama~


الـجنـــس : انثى
المُسَــاهَمَـــاتْ : 4043
العُــمـــْـــــر : 31
العَمَــــــــــلْ : دراااسة
التـسْجِيلْ : 07/04/2010
النـِقَـــــــــاط : 4556
التَقْيِــيــــــم : 19

عضو/ة في المطبخ Empty
مُساهمةموضوع: رد: عضو/ة في المطبخ   عضو/ة في المطبخ Icon_minitimeالثلاثاء يوليو 05, 2011 5:06 pm

يؤيؤيؤ يت بيت ست بيت براافوو عليكي



ودلوقتي





امممممممممم













قلبي قلب دلع




مستانيكي حبوبتي
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
Жҩж ёмоо Жҩж
:: عضو جديد ::
:: عضو جديد ::
Жҩж ёмоо Жҩж


الـجنـــس : انثى
المُسَــاهَمَـــاتْ : 10134
العُــمـــْـــــر : 28
العَمَــــــــــلْ : طالبه
التـسْجِيلْ : 09/07/2010
النـِقَـــــــــاط : 10578
التَقْيِــيــــــم : 43

عضو/ة في المطبخ Empty
مُساهمةموضوع: رد: عضو/ة في المطبخ   عضو/ة في المطبخ Icon_minitimeالثلاثاء يوليو 05, 2011 5:31 pm

طبعا انا مش اعرف شكل المطبخ ايه
هههههههههههههههههههههههههه

بقولكم عـــ حاجه انا اكلتها وكانت جامده موووووت


هَذَـآ تشِيِزْ كِيِكْ أوْرِيُوُ خَطِيِرْ وَقَسَمْ سَوْهْـ مَآرَاحْ تِنْدَمُوُنْ ..



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

المقادير:







كرتون أوريو 6حبات مطحونه للقاعده او اكثر حسب رغبتك





3كاسات كريمة خفق

2 دريم ويب

2 جبنه فيلادلفيا
2ملعقة اكل قشطه
نص كأس سكر مطحون









الطريقه :





يطحن الاوريو باالمولينكس


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



نضع 2 ملعقة طعام قشطه على البسكويت

ونقوم بفركه ونرصه بصينيه التشيز كيك







[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]




هذي الخطوة مره مهمه

نضرب الكريمة بالخلاط(( خلاط الكيك)) حتى تكون ثقيلة ممكن تجلسين ربع ساعة تخلطين لين تعطيك نتيجة مرضيه يعني تصير ثقيله





[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]




بعدها نضيف الجبنة +الدريم ويب+ السكر




ونخلطهم لحد ما يتجانسوا



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]




بعدين نضيفهم فوق الاوريو ونوزع بشويش




[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



ونكسر فوقه اوريو




[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



ونسقيه شوي هرشي سائل



ونحطه بالفريزر ساعتين

وبعدها نطلعها بالثلاجة لوقت التقديم





وكل ما طول بالثلاجة يكون أحسن



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
~rama~
:: عضو جديد ::
:: عضو جديد ::
~rama~


الـجنـــس : انثى
المُسَــاهَمَـــاتْ : 4043
العُــمـــْـــــر : 31
العَمَــــــــــلْ : دراااسة
التـسْجِيلْ : 07/04/2010
النـِقَـــــــــاط : 4556
التَقْيِــيــــــم : 19

عضو/ة في المطبخ Empty
مُساهمةموضوع: رد: عضو/ة في المطبخ   عضو/ة في المطبخ Icon_minitimeالأربعاء يوليو 06, 2011 6:51 am

واااو حلو كتيير سعدت بمرورك حياتي


ودلوقتي نستضيف








اممممممم







mi$$ lizaa



مستنين ابداعتك الحلوة ..
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
Mi$$ liZaa
:: عضو جديد ::
:: عضو جديد ::
Mi$$ liZaa


الـجنـــس : انثى
المُسَــاهَمَـــاتْ : 7022
العُــمـــْـــــر : 26
العَمَــــــــــلْ : Study
التـسْجِيلْ : 16/07/2010
النـِقَـــــــــاط : 8410
التَقْيِــيــــــم : 39

عضو/ة في المطبخ Empty
مُساهمةموضوع: رد: عضو/ة في المطبخ   عضو/ة في المطبخ Icon_minitimeالأربعاء يوليو 06, 2011 7:34 am





[size=21]انا عملت اليز كيك لزييييز كتييييييير

وسهل وطعمه شهي كتيييير

اتمنى الكل يجربها وما رح تندمو


المقادير :

6 باكيتات بسكويت ( اولكر ) او اي نوع بسكويت سادة

كاسة كبيرة جوز الهند

2\1 كوب زيت قلي

كاسة كبيرة سكر مطحون

3 ملاعق كبيرة بودرة الكاكاو

3 ملاعق كبيرة حليب بودرة

3\1 كوب ماء

2\1 كوب لوز مبشور

ملعقة صغيرة فانيليا

للتزين : جوز الهند


الطريقة :

1- في جاط نضع السكر والكاكاو والحليب والماء والفانيليا وزيت القلي واللوز ونحركهم جيدا لحتى يذبو جيدا

2- ثم جوز الهند ونكسر البسكويت حجم وسط ونضعه فوق الخليط ونخلطهم جديدا لحتى يتجانسو ونقدر نعمل بشكل دائري

3- ثم نحضر صحن ونضع في جوز الهند ونتركه جانبا

4-
نأخذ قطعه من الخليط ونعمله بشكل دائري ثم نضعه في جوز الهند للتغطى كليا
بجوز الهند ونضعها في جاط التقديم واعمل كل الكممية بنفس الطريقة ثم اضعه
في الفريزة لمدة 3 ساعات او يمكنك عمله والاحتفاظ به بالفريزر لاي وقت
تريديه


5- وقبل التقديم بنص ساعه اخرجها من الفريزر واقدمها


اتمنى ان تنال اعجابكم
يسلموو اريج حياتي عالاستضافة الحلوة
[/size]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
~rama~
:: عضو جديد ::
:: عضو جديد ::
~rama~


الـجنـــس : انثى
المُسَــاهَمَـــاتْ : 4043
العُــمـــْـــــر : 31
العَمَــــــــــلْ : دراااسة
التـسْجِيلْ : 07/04/2010
النـِقَـــــــــاط : 4556
التَقْيِــيــــــم : 19

عضو/ة في المطبخ Empty
مُساهمةموضوع: رد: عضو/ة في المطبخ   عضو/ة في المطبخ Icon_minitimeالأربعاء يوليو 06, 2011 8:16 am

يعطيك الف العافية حياتي


سعدت بمرورك العطر


ودلوقتي نستقبل العضوة المحبوبة من الجميع




اميره بطبعي
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
اميره بطبعي
مشرفه
مشرفه
اميره بطبعي


الـجنـــس : انثى
المُسَــاهَمَـــاتْ : 3942
العُــمـــْـــــر : 34
العَمَــــــــــلْ : طالبه
التـسْجِيلْ : 10/04/2010
النـِقَـــــــــاط : 4571
التَقْيِــيــــــم : 18

عضو/ة في المطبخ Empty
مُساهمةموضوع: رد: عضو/ة في المطبخ   عضو/ة في المطبخ Icon_minitimeالأربعاء يوليو 06, 2011 8:26 am

<blockquote class="postcontent restore">


طريقة عمل الجمبرى بالخلطة السحرية

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

المقادير :






كيلو جمبري وسط كبير لو عايزة جامبو مافيش مانع يعني


بصلة كبيرة مقطعة معكبات صغيييرة


طماطم كبيرة مقطعة مكعبات صغييييرة


فلفل رومي كبيرة مقطعة مكعبات صغيييرة


ملعقة صغيرة ثوم مهروس


ملح


فلفل


نصف ملعقة صغيرة كمون


اقل من نصف ملعقة صغيرة زعتر


اقل من ربع كوب خل


عصير ليمونة


شوية زيت










الطريقة:


انا هقولكم بالمرة علي طريقة تنضيف الجمبري علشان كنت بضًيًع نصف الجمبرياية في التنضيف


المفروض انت بتقولي للراجل ينظفلك ضهر الجمبري






طيب لو ما نظفهوش






زي الشاطرة كده تجيي الجمبري من ظهره و بمقص صغير تقصي القشر من الراس للذيل

(ماتقصيش الذيل طبعا)

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

و تشرطي شرطة بالسكين بالراحة في مكان االعمود الفقري بتاع الجمبري في لحم الجمبري نفسه

(طبعا هو مالوش عمود فقري بس انا بحاول اوضحلك الصورة)


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

هتلاقي زي عرق كده هو ده امعاء الجمبري


شيلية طبعا

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
عايزة افكركم اني ماشلتش الراس
(علشان الست اللي في الصور شالتها)




هتلاقي في راس الجمبري مادة كده لونها اصفر او برتقالي

اوووعي تشيليها


بيقولوا عليها البطروخ بتاع الجمبري و هي اللي فيها الفايدة كلها



بس كده خلاص


و تنقعي الجمبري في ماية فيها دقيق و ملح و ليمون

(بس كتري الليمون)


و تسيبيه شوي علشان الزفارة
(10 دقائق مثلا)





انا كده ماقشرتش الجمبري


الصينية ديه بتكون احلي كده






طبعا ممكن تستخدمي المقشر مافيش مشكلة


نحط كل الحاجات الحلوة اللي عملناها في المقادير ديه مع الجمبري في صينية او طاسة كبيرة و نقلب كويس


و نحطها علي البوتاجاز من فوق

(مش محتاج فرن لانه مش بيخد وقت)






و تغطيها و كل فترة تقلبي






هينزل مايته كلها و بعدين يشربها و كده خلاص نكون خلصنا






التسوية مابتكملش ربع ساعة






ممكن طبعا يتاكل كده من الصينية


يمكن عمل رز ابيض بجانبه


و احط منه علي الرز و شوية صوص و الرز يكون طعمه تححححفة






ممكن من غير رز خااالص و جنبه سلطات و خلاص






و بالهنا و الشفا




ملحوظة صغننة علي جنب
ممكن لو عايزاه مشوي
يبقي الخلطة ديه ممكن نستخدمها كتتبيلة
تسيبيه فيها نصف ساعة مثلا و بعدين تشوحيه في طاسة علي النار


وبالهنا والشفا



ويااااااااااا رب تكون الوصفه عجبتكم



</blockquote>
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
اميره بطبعي
مشرفه
مشرفه
اميره بطبعي


الـجنـــس : انثى
المُسَــاهَمَـــاتْ : 3942
العُــمـــْـــــر : 34
العَمَــــــــــلْ : طالبه
التـسْجِيلْ : 10/04/2010
النـِقَـــــــــاط : 4571
التَقْيِــيــــــم : 18

عضو/ة في المطبخ Empty
مُساهمةموضوع: رد: عضو/ة في المطبخ   عضو/ة في المطبخ Icon_minitimeالأربعاء يوليو 06, 2011 8:28 am

واحب اشكر اختر رما على الاستضافه فى مطبخ المنتدى
واقولها اول واخر مره تسضفينى فى المطبخ
ههههههههههههههه
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
~rama~
:: عضو جديد ::
:: عضو جديد ::
~rama~


الـجنـــس : انثى
المُسَــاهَمَـــاتْ : 4043
العُــمـــْـــــر : 31
العَمَــــــــــلْ : دراااسة
التـسْجِيلْ : 07/04/2010
النـِقَـــــــــاط : 4556
التَقْيِــيــــــم : 19

عضو/ة في المطبخ Empty
مُساهمةموضوع: رد: عضو/ة في المطبخ   عضو/ة في المطبخ Icon_minitimeالأربعاء يوليو 06, 2011 8:34 am

ماشي ماشي ياختي ملك

وبشكرك على مشاركتك الي بتهبل


ودلوقتي نستضيف العضوة

















نسمة حب
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
نسمه حب
مشرفه
مشرفه
نسمه حب


الـجنـــس : انثى
المُسَــاهَمَـــاتْ : 4516
العُــمـــْـــــر : 32
العَمَــــــــــلْ : طالبة
التـسْجِيلْ : 21/08/2010
النـِقَـــــــــاط : 4948
التَقْيِــيــــــم : 45

عضو/ة في المطبخ Empty
مُساهمةموضوع: رد: عضو/ة في المطبخ   عضو/ة في المطبخ Icon_minitimeالأربعاء يوليو 06, 2011 8:45 am

لفائف القرفة بالتمر!
لصلصة الكراميل:
1/4 كوب زبدة.
1/2 كوب سكر بني.
1/2 كوب شراب الذرة (أو قطر).
1/2 1 كوب مكسرات، مجروشة للعجين.
1/2 كوب زبدة.
1/2 كوب حليب.
1 كوب ماء.
1/4 5 كوب دقيق.
1/2 كوب دقيق كامل.
1/2 كوب سكر.
1/2 1 ملعقة كبيرة خميرة فورية.
1/2 1 ملعقة صغيرة ملح.
2 بيض.

للحشو:
1/4 كوب زبدة سائلة.
1 كوب سكر بني.
1 ملعقة كبيرة قرفة مطحونة.
1 كوب تمر مفروم

للفوندان:
1 ملعقة كبيرة ماء.
1 كوب سكر بودرة (منخول).
1 ملعقة كبيرة عسل نحل.

الطريقة:
صلصة الكراميل:
- تُسخن الزبدة والسكر وشراب الذرة في إناء على نار هادئة، حتى يذوب السكر.
- يُصب الخليط في صينية فرن مرتفعة الجوانب (13 x 9 بوصة)، يُساوى السطح ويُوزع فوقه المكسرات بالتساوي، ويُترك جانباً.

للعجين:
- تُسخن الزبدة والحليب والماء، في إناء على نار متوسطة، حتى تسيل الزبدة.
- تُخلط باقي مكونات العجين، في العجان الكهربائي على سرعة متوسطة حتى تتداخل المكونات.
- يُضاف خليط الزبدة تدريجياً، مع الاستمرار في العجن على نفس السرعة حتى يتجانس الخليط ويُصبح عجين أملس.
- يُوضع العجين في وعاء عميق مدهون بقليل من الزيت ويُغطى ويُترك ليختمر لمدة 45 دقيقة أو حتى يتضاعف حجمه.
- تُخلط مكونات الحشو جيداً (ما عدا الزبدة) في وعاء عميق وتُقلب جيداً حتى نُحصل على خليط متجانس.
- يُفرد العجين بواسطة نشابة على سطح ناعم أملس مرشوش بقليل من الدقيق على هيئة مستطيل بسُمك 2/1 سنتيمتر.
- يُدهن بالزبدة، ثم يُفرد خليط الحشو على كل العجين، ويُلف العجين على هيئة اسطوانة، ثم تُقطع إلى حلقات سميكة (سُمكها حوالي 5 سنتيمتر).
- تُرص لفائف القرفة (بحيث يكون الجزء الملفوف لأعلى) في صينية الفرن المُعدة، مع ترك مسافة بين الواحدة والأخرى.
- تُغطى الصينية وتُترك لمدة 45 دقيقة أخرى لتختمر أو حتى يتضاعف حجمها.
- يُسخن الفرن على حرارة 180 درجة مئوية.
- تُخبز لفائف القرفة في الفرن لمدة 30 دقيقة أو حتى تمام النضج.

للفوندان:
- يُخلط الماء مع السكر والعسل في وعاء بواسطة ملعقة حتى تتجانس المكونات ونحصل على خليط غليظ نوعاً ما.
- تُزين لفائف القرفة بالفوندان، وتُقدم دافئة



كتير زاكية والله ميرسي عالموضوع والله يخليك علشان خايفة عالرجالة من الستات حاكم ولا وحدة بتهتم بالاكل لبس طشة وجوال ونت وبس ههههههههههههههههه
دموضوع كتير حلو
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
~rama~
:: عضو جديد ::
:: عضو جديد ::
~rama~


الـجنـــس : انثى
المُسَــاهَمَـــاتْ : 4043
العُــمـــْـــــر : 31
العَمَــــــــــلْ : دراااسة
التـسْجِيلْ : 07/04/2010
النـِقَـــــــــاط : 4556
التَقْيِــيــــــم : 19

عضو/ة في المطبخ Empty
مُساهمةموضوع: رد: عضو/ة في المطبخ   عضو/ة في المطبخ Icon_minitimeالأربعاء يوليو 06, 2011 8:58 am

منوره قلبي هبووش


ودلوقتي نستضيف العضوة الحبوبه


















لمسه حنان
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
~rama~
:: عضو جديد ::
:: عضو جديد ::
~rama~


الـجنـــس : انثى
المُسَــاهَمَـــاتْ : 4043
العُــمـــْـــــر : 31
العَمَــــــــــلْ : دراااسة
التـسْجِيلْ : 07/04/2010
النـِقَـــــــــاط : 4556
التَقْيِــيــــــم : 19

عضو/ة في المطبخ Empty
مُساهمةموضوع: رد: عضو/ة في المطبخ   عضو/ة في المطبخ Icon_minitimeالأربعاء يوليو 06, 2011 9:46 am

مستانينك لمسه حنان
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
سندس الفردوس
:: عضو جديد ::
:: عضو جديد ::
سندس الفردوس


الـجنـــس : انثى
المُسَــاهَمَـــاتْ : 312
العُــمـــْـــــر : 28
العَمَــــــــــلْ : طالبة
التـسْجِيلْ : 22/03/2010
النـِقَـــــــــاط : 461
التَقْيِــيــــــم : 13

عضو/ة في المطبخ Empty
مُساهمةموضوع: رد: عضو/ة في المطبخ   عضو/ة في المطبخ Icon_minitimeالأربعاء يوليو 06, 2011 10:06 am

merci
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
لمسه حنان
:: عضو جديد ::
:: عضو جديد ::
لمسه حنان


الـجنـــس : انثى
المُسَــاهَمَـــاتْ : 1990
العُــمـــْـــــر : 29
العَمَــــــــــلْ : طالبه
التـسْجِيلْ : 12/11/2010
النـِقَـــــــــاط : 3266
التَقْيِــيــــــم : 28

عضو/ة في المطبخ Empty
مُساهمةموضوع: رد: عضو/ة في المطبخ   عضو/ة في المطبخ Icon_minitimeالأربعاء يوليو 06, 2011 11:47 am

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


المقادير:


2 علبة قشطه

1 علبة جبنة الفيلاديلفيا الحجم العائلي
1 كيس دريم وب
1 كيس جلي الأناناس مذاب في ماء ساخن
علبة كبيرة من بسكوت الدايجستف
و زبدة حسب الطلب للبسكويت



للتزيين:



علبة من التوت أو الفراولة الجاهزة المتوفرة في محلات البقالة الكبيرة
يفضل استخدام الصينية ذات الأطراف المتحركة لسهولة التقطيع.



ملاحظة: لنتيجة أفضل يفضل إعداد الطبق و وضعة في الثلاجة قبل المناسبة بيوم


الطريقة:
يكسر البسكويت جيدا و يضاف الية الزبدة المذابة, يصف هذا المزيج في الصينية و يضغط علية جيدا ثم يوضع في الثلاجة
تضاف المقادير الباقية في إناء و تضرب جيدا, ثم يضاف على البسكويت.
ترجع الصينية في الثلاجة و عند التقديم يضاف التوت أو الفراولة الجاهز .


بجد جربتها وطلعت مرا خطيررره
يسسسسلمووو ع الطرح الاكثررر من رآآآآآئع
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
~rama~
:: عضو جديد ::
:: عضو جديد ::
~rama~


الـجنـــس : انثى
المُسَــاهَمَـــاتْ : 4043
العُــمـــْـــــر : 31
العَمَــــــــــلْ : دراااسة
التـسْجِيلْ : 07/04/2010
النـِقَـــــــــاط : 4556
التَقْيِــيــــــم : 19

عضو/ة في المطبخ Empty
مُساهمةموضوع: رد: عضو/ة في المطبخ   عضو/ة في المطبخ Icon_minitimeالأربعاء يوليو 06, 2011 3:49 pm

انا لي بشكرك على المشاركة الحلوة


ودلوقتي نستضيف العضوة






ناااسوووو


مستانينيك ياعسل
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
nassou l'algérienne
:: عضو جديد ::
:: عضو جديد ::
nassou l'algérienne


الـجنـــس : انثى
المُسَــاهَمَـــاتْ : 2830
العُــمـــْـــــر : 33
العَمَــــــــــلْ : الدراااااااسة
التـسْجِيلْ : 25/03/2010
النـِقَـــــــــاط : 3612
التَقْيِــيــــــم : 29

عضو/ة في المطبخ Empty
مُساهمةموضوع: رد: عضو/ة في المطبخ   عضو/ة في المطبخ Icon_minitimeالجمعة يوليو 08, 2011 7:24 am

يسلمو قلبي رموشتي لاستضافتك لالي
بس انا اليوم رح اعمللكم طبق تقليدي جزائري او كمان مغربي و تونسي
بس انا رح اعملو على الطريقة الجزائرية

هذا
الطبق المشهور في كل المغرب العربي له عدة طرق للتحضير فممكن ان نعمل معه
السمك او الدجاح او لحم العجل او بدون لحم و ياكل بالبن المهم اظن ان معظم
اخواتي يُرِدن التعرف على طريقة عمل الكسكس او ((الطعام ))
بالجزائرية........................ياريت انكم تجربوه ويعجبكم طعمه

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
المقادير للمرق :

*1 كلغ من اللحم غنم او دجاج أو الااثنين مع بعض
*رطل من الكوسة او القرعة الخضراء مقطعة كل واحدة على اربعة طوليا
*حبات من البطاطا من الجزر
*3 بصلات
* الحُمُص
* فلفل اسود
*ملح
* راس الحانوت و هو مجموعة من التوابل مثل (( مسمار مدقوق او قرنفل + زنجبيل مدقوق+ جوزة الطيب .
* زيت و ماء

مقادير الكسكس:

* الكسكس الذي يُحضر عادة في البيت ويمكن شراءه
* الماء لتبليله
* الزبدة السمن لدهنه
و الملح
كما نحتاج لقدر خاص لتفويره

طريقة التحضير

لتحضير
المرق يجب ان نفرم البصل فرماً ناعماً و نضيف له كل المقادير من قرفة و
ملح وفلفل اسود و راس الحانوت وبعد ذلك نضع فيه اللحم و نتركه يتشرب المزيج
و بعد ذلك نقوم بتقلية اللحم و البصل حتى يذبل البصل و بعد ذلك نضيف له
الماء الساخن و الحمص و نترك المرق فوق النار بينما نمر للكسكس
.....................

الكسكس عادة ما يكون جافاً فيحتاج ان نبلله و
ذلك بوضع قليل من الزيت و نفرك حبات الكسكس و بعد ذلك نرش عليه الماء
بتأني حتى يتبلل و من تم نتركه حتى يتشرب الماء حيث لا يأخذ مدة طويلة اي
مجرد 30 ثانية و يجف الماء
بعد هذا نكون قد وضعنا الماء في القدر الخاص
لتفوير الكسكس و ماإن يغلي نضع الكسكس في الكسكاس اي الجزء العلوي من
القدر الذي يحتوي على ثقوب تسرب البخار للكسكس


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

المرق في الجزء الاسفل و الكسكس يفور في الجزء الاعلى من القدر

و
بعد ان يتفور المرة الأولى نضعه و هو ساخن في إناء و نضع معه الملح حسب
الذوق و نبلل مرة ثانية بالماء و نخلطه و بعد هذا نتركه يتشرب الماء للمرة
الثانية
و للمرة الثانية نضعه ليفور و نلاحظ ان حجمه تضاعف و مإن يفور ننزله في إناء و ندهنه بالسمن او الزبدة حسب الذوق و نتركه جانبا
بينما يكون اللحم قد نضج نضيف الكوسة و الخضر الأخرى و نتركها مرة ثانية لتنضج و هدا لا يأخد وقتا طويلاً
اخيرا يكون المرق قد جهز و الكسكس مدهون يمكنكم الآن ان تُسقوا الكسكس بالمرق و هده أنواع تزيين الطبق ....

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
شكرا رموشتي لاستضافني او انشاء الله يعجبكم الطبق المغاربي
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
~rama~
:: عضو جديد ::
:: عضو جديد ::
~rama~


الـجنـــس : انثى
المُسَــاهَمَـــاتْ : 4043
العُــمـــْـــــر : 31
العَمَــــــــــلْ : دراااسة
التـسْجِيلْ : 07/04/2010
النـِقَـــــــــاط : 4556
التَقْيِــيــــــم : 19

عضو/ة في المطبخ Empty
مُساهمةموضوع: رد: عضو/ة في المطبخ   عضو/ة في المطبخ Icon_minitimeالجمعة يوليو 08, 2011 9:04 am

بتعرفي مهبولتي اليوم اكلته هههههه يسلمؤؤ على المرور الغامض


ودي لكي ..



ودلوقتي نستضيف العضو/ة








الاء



مستنياكي حبيبتي
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
nassou l'algérienne
:: عضو جديد ::
:: عضو جديد ::
nassou l'algérienne


الـجنـــس : انثى
المُسَــاهَمَـــاتْ : 2830
العُــمـــْـــــر : 33
العَمَــــــــــلْ : الدراااااااسة
التـسْجِيلْ : 25/03/2010
النـِقَـــــــــاط : 3612
التَقْيِــيــــــم : 29

عضو/ة في المطبخ Empty
مُساهمةموضوع: رد: عضو/ة في المطبخ   عضو/ة في المطبخ Icon_minitimeالجمعة يوليو 08, 2011 9:34 am

hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh c bien wlh hram 3lik ana tbibe nahahouli mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm Sad Sad Sad
alf saha 3ala galbak 3omri
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
~rama~
:: عضو جديد ::
:: عضو جديد ::
~rama~


الـجنـــس : انثى
المُسَــاهَمَـــاتْ : 4043
العُــمـــْـــــر : 31
العَمَــــــــــلْ : دراااسة
التـسْجِيلْ : 07/04/2010
النـِقَـــــــــاط : 4556
التَقْيِــيــــــم : 19

عضو/ة في المطبخ Empty
مُساهمةموضوع: رد: عضو/ة في المطبخ   عضو/ة في المطبخ Icon_minitimeالجمعة يوليو 08, 2011 9:59 am

اهااا ناسووو خير نشءالله


و الاء حبوبتي مستنياكي قلبؤؤؤ
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ღ خ ـزآمى الروح ღ
:: عضو جديد ::
:: عضو جديد ::
ღ خ ـزآمى الروح ღ


الـجنـــس : انثى
المُسَــاهَمَـــاتْ : 7097
العُــمـــْـــــر : 29
العَمَــــــــــلْ : طالبة
التـسْجِيلْ : 30/09/2010
النـِقَـــــــــاط : 8561
التَقْيِــيــــــم : 54

عضو/ة في المطبخ Empty
مُساهمةموضوع: رد: عضو/ة في المطبخ   عضو/ة في المطبخ Icon_minitimeالجمعة يوليو 08, 2011 10:11 am

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



الارز مع لحم الغنم بالتوابل
المكوّنات - تكفي 8 أشخاص







  • 3 ملاعق طعام من الزيت النباتي
  • 3 حبات متوسطة الحجم أو 450 غ من البصل٬ مفرومة فرماً ناعماً
  • 500 غ من لحم الغنم المفروم
  • ¼ كوب أو 50 غ من الزبيب
  • ½ 1 ملعقة صغيرة من القرفة المطحونة
  • 1 ملعقة صغيرة من البهارات المشكلة
  • ½ ملعقة صغيرة من الفلفل الأسود المطحون
  • 4 حبات من الهال الأخضر
  • 1 من وَرق الغار
  • 4 أكواب أو 800 غ من الارز الأبيض ذو الحبة الطويلة٬ المغسول والمصفى
  • 4 مكعبات من مرقة الدجاج ماجي
  • 5 أكواب أو 1250 مل من الماء
  • 2 أكواب من المكسّرات المُشكّلة المقلية٬ للتزيين




طريقة التحضير



  • يُسخّن
    الزيت في مقلاة، ويُقلى البصل لمدّة تتراوح بين 5 و 8 دقائق حتّى يصبح
    لونه بنياً ذهبياً. يُضاف لحم الغنم، الزبيب، القرفة، البهارات، الفلفل،
    الهال وورق الغار. يُطهى المزيج حتّى يصبح لون اللحم بنياً ذهبياً.
  • يُضاف
    الأرز، ويُمزج جيداً مع اللحم والتوابل، ثم تُضاف مكعّبات مرقة الدجاج
    ماجي مع الماء، وتُمزج المكوّنات بشكل جيد، ثم يغلى المزيج، يُغطى ويُترك
    على نار منخفضة لمدّة تتراوح بين 20 و25 دقيقة أو حتّى ينضج الأرز.
  • يُقدّم الارزعلى الطبق ويُزيّن بالمكسّرات المقليّة




  • مرسي حبيبتي ع الاستضافه الرائعه
  • دمتي ودام ابداعك لنا
  • تحيتي

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
~rama~
:: عضو جديد ::
:: عضو جديد ::
~rama~


الـجنـــس : انثى
المُسَــاهَمَـــاتْ : 4043
العُــمـــْـــــر : 31
العَمَــــــــــلْ : دراااسة
التـسْجِيلْ : 07/04/2010
النـِقَـــــــــاط : 4556
التَقْيِــيــــــم : 19

عضو/ة في المطبخ Empty
مُساهمةموضوع: رد: عضو/ة في المطبخ   عضو/ة في المطبخ Icon_minitimeالجمعة يوليو 08, 2011 10:51 am

سعدت بمرورك حبيبتي الاء


ولحين نستضيف العضوة





omnya



مستانينك حياتي
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
~rama~
:: عضو جديد ::
:: عضو جديد ::
~rama~


الـجنـــس : انثى
المُسَــاهَمَـــاتْ : 4043
العُــمـــْـــــر : 31
العَمَــــــــــلْ : دراااسة
التـسْجِيلْ : 07/04/2010
النـِقَـــــــــاط : 4556
التَقْيِــيــــــم : 19

عضو/ة في المطبخ Empty
مُساهمةموضوع: رد: عضو/ة في المطبخ   عضو/ة في المطبخ Icon_minitimeالجمعة يوليو 08, 2011 3:37 pm

..
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
omnya
عضوه مميزه
عضوه مميزه
avatar


الـجنـــس : انثى
المُسَــاهَمَـــاتْ : 1984
التـسْجِيلْ : 06/01/2011
النـِقَـــــــــاط : 2447
التَقْيِــيــــــم : 20

عضو/ة في المطبخ Empty
مُساهمةموضوع: رد: عضو/ة في المطبخ   عضو/ة في المطبخ Icon_minitimeالسبت يوليو 09, 2011 3:25 pm

والنهاردة طبق اليوم معى
وهى كيك بزبادى
المقادير
3كوب دقيق
3بيضات
-1كوب سكر
نصف كوب سمن
- 2كوب زبادى
ملعقة بيكنج بودرو
- فانيليا
الطريقة:
نضرب الزبادى +السمن+
السكر+البيض+الفانيليا فى الخلاط لمدة 10 دقائق
نضع الدقيق فى طبق ثم يضاف
الخليط السابق تدريجيا مع التقليب
المستمر فى اتجاه واحد
و تصب فى صينية تيفال و تزج
بفرن حار سبق تحميته لمدة نصف ساعة
بالهنا والشفااااااااا عليكم جميعااااااااااااااااااا
شكرا رماااااااااااااااااااااااا ياااااااقمر على الاستضافة الحلوة دى
معلش اتاخرت بس لسة شايفة حاااااالا
شكرااااااااااااااااااااااااااااااا ياقمر
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
عضو/ة في المطبخ
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 2انتقل الى الصفحة : 1, 2  الصفحة التالية
 مواضيع مماثلة
-
» المطبخ المغربي
» المطبخ الجزائري
»  ღ♥ღ قوانين قسم المطبخ ღ♥ღ
» اجمل ديكورات المطبخ ؟
» وصفااااااااات من المطبخ الإيطالي ...

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
 :: •»◦--◦ı[.. منتدى المرأة و الأسرة و المجتمـــع ..]ı◦--◦«• :: قســم الطــبـخ-
انتقل الى:  


      - احصائيات  - إتصل بنا - تبرع بإعتمادات لهذا المنتدى

Powered by phpBB © Copyright ©2007 - 2010
AHLAMONTADA Enterprises. 
عضو/ة في المطبخ Cron